Kööginoad

Üliteravad Jaapani kööginoad on iga köögi uhkus!

Selleks, et hästi süüa teha, on tarvis kolme komponenti: värskeid toiduaineid, lihtsaid kokandusvõtteid ja mõningaid kvaliteetseid tööriistu. Tööriistadest olulisimad on seejuures kööginoad. 

Sharpy toob Sinuni Jaapani tipp-kvaliteediga Kyocera kööginoad, mis paistavad silma oma vastupidavuse ja hoolega viimistletud disaini poolest. Need noad sobivad igale toiduhuvilisele, kes armastab oma kööki ja oskab söögivalmistamisest rõõmu tunda.

Showing all 12 results

Kyocera kööginoad

Kyocera on maailma juhtiv Jaapani keraamiliste kööginugade bränd, mille tooted on tänu oma esmaklassilisele kvaliteedile ja vastupidavusele maailmakuulsad. Need ultra-tugevad noad on valmistatud tsirkooniumist, mis oma kõvaduselt ja vastupidavuselt jääb alla vaid teemantile. Tänu sellele saavutatakse terade erakordne teravus ja enneolematud lõikeomadused, mis aja jooksul oluliselt ei halvene.

Oma toodete laitmatu kvaliteedi tagamiseks testib Kyocera iga nuga enne selle väljasaatmist. Testi sisuks on paberilehest ribade lõikamine. Kui noatera libiseb kõrvale või takerdub protsessis ja tulemuseks pole veatute servadega paberiribad, siis ei läbi nuga ettevõtte kvaliteedikontrolli ja müüki ei lähe.

Miks on Jaapani kööginoad nii hinnatud?

Jaapani kööginoad on oma enneolematu teravuse poolest terves maailmas tuntud ja hinnatud. Selle kinnituseks on ka Kyocera kogemus – oma 38 tegevusaasta jooksul on ettevõte müünud üle 20 miljoni toote.

Küllap tead omastki käest, et terava noaga on lõikumine, hakkimine ja koorimine kiirem, lihtsam ja ka ohutum. Kuid kas teadsid, et noa teravus võib mõjutada ka toidu maitset ja selle väljanägemist?

Terav nuga libiseb toiduainetest märkamatult läbi ja teeb puhtad lõiked ilma tekstuuri kahjustamata. Nii säilitab iga toidu komponent kõik maitseomadused ja annab oma maksimaalse panuse maitsva roa valmimisse.

Nüri nuga seevastu lõhub toiduainete tekstuuri, rikkudes seega nii nende maitseomadusi kui ka väljanägemist. Heaks näiteks on liha, mille lõikamisel nüri noaga pressitakse väärtuslikud mahlad lihatükist pahatihti välja ja hõrgu prae asemel on tulemus sitke ning kuiv.

Kõiki kokandusalaseid äpardusi ei saa küll nüri noa kaela ajada, aga terava noaga õnnestub toidutegemine päris kindlasti paremini.

Kuidas valida kööginuga?

Kuna kööginuga mängib toidutegemise protsessis suurt rolli, siis tasub seda targalt valida. Valik on ju suur ja leida võib väga erineva kvaliteedi ja hinnaga nuge. Aga millist neist eelistada?

Kööginoa kvaliteedi määrab selle materjal. Mida tugevamast ja vastupidavamast materjalist on nuga valmistatud, seda kauem püsib ta terav. Kuid mis veelgi olulisem – sellisest materjalist valmistatud kööginugade teravus ja lõikeomadused on täiuslikud.

Meie veebipoest leiad keraamilised noad, mille materjali tugevus jääb alla vaid teemantile.

Kindlasti oled kuulnud ütlemist, et meister on täpselt nii hea kui head on tema tööriistad. See lause kehtib ka kõigi kokkade ning kokandushuviliste kohta. Kui oled hobikokast toiduentusiast, siis on kvaliteetse kööginoa omamine pea kohustuslik. Samas tasub hea noa soetamist kaaluda igaühel, kes soovib hakkimised-viilutamised hõlpsamaks ja kiiremaks muuta.

Kui oled otsustanud soetada elu esimese tippklassi noa, siis võiks see olla universaalne kööginuga Santoku. See sobib suurepäraselt erinevateks lõiketöödeks ning toob tänu oma mitmekülgsusele ja kasutusmugavusele kvaliteetnugade eelised kõige paremini esile.

Teise noana tasub kaaluda Paring-noa soetamist, mis on Santokule heaks täienduseks suuremat täpsust nõudvate tööde juures.

Hoolda oma kööginuge!

Head kööginoad väärivad korralikku hooldamist. Nende pesemine ja kuivatamine peale iga kasutuskorda on elementaarne. Lisaks vajavad ka parimad noad aeg-ajalt teritamist.

Kyocera kokanoad on valmistatud eriti tugevast materjalist ning seetõttu läheb tulemuslikuks teritamiseks tarvis spetsiaalselt noateritajat. Meie veebipoest leiad just Kyocera nugade teritamiseks mõeldud teemantteritajad ja saad valida kas elektrilise teritaja, manuaalse teritaja või teemantluisu.