Kirjeldus
Santoku kokanuga toob kööki Jaapani hõngu
Santoku on kõige populaarsem nuga Jaapanis – see on olemas pea igas majapidamises. Santoku tähendab tõlkes “kolme hüve nuga” ning täpsemalt ja samas ka poeetilisemalt poleks seda kokanuga ilmselt võimalikki kirjeldada. “Kolm hüve” viitavad ühelt poolt kolme liiki toiduainetele (liha, kala ja köögiviljad), mida noaga saab lõikuda ja teisalt kolmele lõikamisviisile (hakkimine, viilutamine ja tükeldamine), milleks see nuga sobib.
Kui sa pole varem tõeliselt teravat kokanuga proovinud, siis on selle noa kasutamine alguses täiesti vapustav elamus. Noas elaks justkui meisterkoka vaim, mis võtab ohjad enda kätte ja juhib igat sinu liigutust. Järsku sujub iga töö, iga lõige on täiuslik, kõik õnnestub.
Nuga, mille kasutamine on puhas nauding
Nagu kõiki Kyocera nuge, iseloomustab ka 14-sentimeetrist Santokut žilett-terav keraamiline tera ja elegantne disain. Valmistatud erakordselt tugevast tsirkoon-keraamikast, on nuga lisaks haruldasele teravusele ka suure purunemis- ja kulumiskindlusega, tänu millele on tera lõikeomadused püsivad. Siiski – ka kõige vastupidavamad noad vajavad vahetevahel teritamist ning selleks soovitame kasutada Kyocera teemantteritajat.
Santoku silmapaistvate omaduste hulka kuulub ka selle uskumatu kergus. Noa kerge kaal ja ergonoomiline käepide muudavad selle kergesti käsitletavaks ja kõik lõiketööd sujuvaks ning kiireks.
Merle –
Laitmatult terav ja kerge. Suurepärane!